Najważniejsze sprawdź czy nie jest już ponownie malowana. Jeżeli nie masz czujnika, i mam tu na myśli profesjonalny czujnik a nie jakieś magnetyczne badziewie z allegro to warto zainwestować w rzeczoznawce z 200 zł który ci to sprawdzi.
Kupuję salonową OII FL
Zwiń
X
-
-
Sprawdź czy masz czujniki parkowania przód/tył, bo zdarzało się, że ich brakowało, bo podobno samochód był na inny rynek, sprawdź czy dzienne działają, bo tez są różne akcje z tym (jednym działają, innym nie)
Komentarz
-
Wielkie dzięki za wsparcie i informacje.1. Skoda felicja 1.6 GLX
2. Opel Astra II, 2.O DI sedan
3. Już niedługo (mam nadzieję) O2FL 1.9 diesel, elegance w kombi
Komentarz
-
:diabelski_usmiech dokładnie TAK ! U mnie w konfiguracji miały być czujniki cofania w standardzie "ambient"....a przy odbiorze stwierdziłem brakZamieszczone przez MihauSprawdź czy masz czujniki parkowania przód/tył, bo zdarzało się, że ich brakowało
ooo trzeba było widzieć miny sprzedających jak nie zgodziłem się na ściągnięcie tylnego zderzaka i zamontowanie przez nich czujników :shock: i zasugerowałem żeby zabrali sobie takie auto :diabelski_usmiech hahaha... wspomnę ,że dzięki tej decyzji dostałem nowiusią skórzaną kierownicę :szeroki_usmiech (a czujniki i tak były dla mnie zbyteczne) tak więc zero litości przy odbiorze i zero uniesień i zachwytów nad nowiusią octavką...sprawdź działanie dosłownie wszystkiego...a najlepiej podziękuj asystującemu sprzedawcy i oglądaj sam wszystko nawet przez godzinę lub dwie-otwieraj i zamykaj wszytsko co się da, zobacz czy nie ma rys na tapicerce i uszkodzeń materiałów. Bardzo, bardzo dokładnie oglądnij pod różnym kątem całą karoserię auta z zewnątrz, jak i progi i części lakierowane wewnątrz :!: Nie muszę wspominać,że bezwzględnie zajrzyj pod podłogę bagażnika i sprawdź czy masz zapasówkę, trójkąt, gaśnicę....mi odbiór auta zajął ze sprawdzeniem 3 godz. ale sprawdziłęm wszystko co w praktyce się dało. Aha każ uzupełnić płyny- do spryskiwaczy na max i chłodzący powyżej minimu, bo zakłądam się że będą braki :diabelski_usmiech ...z resztą dasz radę
Powodzenia glon
[ Dodano: Sro 22 Wrz, 10 20:39 ]
aha i powtórzę jeszcze raz...KLIENTEM jesteś w chwili gdy kupujesz- odbierasz auto - po wyjechaniu z salonu jesteś petentem czytaj posiadaczem nowego auta, którego wita się nie koniecznie z uśmiechem na twarzy, szczególnie jeśli przyjedzie z reklamacją lub usterką na gwarancji :twisted:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOU mnie w konfiguracji miały być czujniki cofania w standardzie "elegance"W elegance nie ma w standardzie skórzanej kierownicy ??Zamieszczone przez PAOLO ESCOdzięki tej decyzji dostałem nowiusią skórzaną kierownicę
Komentarz
-
ops: ups ...w "ambiente" ...chciała by dusza do raju... :szeroki_usmiech
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
PAOLO ESCO - dzięki za konkrety!
Siedzę od 4 godzin czytam forum robię listę co trzeba bedzie sprawdzić - jest co raz dłuższa. Chyba ja sobie wydrukuje i pójdę z karteczką :lol:, ale co tam ... . Chyba na odbiór zabiorę jeszcze z jedną osobę bo mam wrażenie ze z tym sprawdzeniem to trochę jak z grzybami (jeden przejdzie nie zauważy, a drugi nazbiera koszyk).
PS Zaczynam poważnie zastanawiać sie nad zakupem miernika grubości lakieru..., to tak rzecz ze zawsze w RODZINIE się przyda1. Skoda felicja 1.6 GLX
Komentarz
-
Odbierałem auto 300 km od domu w deszczowy dzień u znanego z forum dilera "niedaleko Wieży Mariackiej"....Zamieszczone przez PAOLO ESCOaha i powtórzę jeszcze raz...KLIENTEM jesteś w chwili gdy kupujesz- odbierasz auto - po wyjechaniu z salonu jesteś petentem czytaj posiadaczem nowego auta, którego wita się nie koniecznie z uśmiechem na twarzy, szczególnie jeśli przyjedzie z reklamacją lub usterką na gwarancji :twisted:
Obaw było sporo...
Parę dni od odbioru okazało się że miałem żle załozoną blokade skrzyni biegów której gwarantem był sprzedawca oddalony o 300 km. Potem nie mogłem znaleść kodu od radia. Oba tematy załatwione zostały wzorowo na miejsu u mnie w serwisie bez żadnych kosztów z mojej strony.
Sprzedawca potrafił dogadac się z moim lokalnym serwisem abym był zadowolony i nie musiał smigać 2 razy po 300 km ...więc tym złym petentem nie zawsze musimy być...
Komentarz
-
tak właśnie powinieneś zrobić.Zamieszczone przez GlonSiedzę od 4 godzin czytam forum robię listę co trzeba bedzie sprawdzić - jest co raz dłuższa. Chyba ja sobie wydrukuje i pójdę z karteczką
Jak już zrobisz tę listę to wklej na forum zbiór takich porad, w jednym miejscu komplet cennych rad
Komentarz
-
Zamieszczone przez GlonChyba na odbiór zabiorę jeszcze z jedną osobę bo mam wrażenie ze z tym sprawdzeniem to trochę jak z grzybami (jeden przejdzie nie zauważy, a drugi nazbiera koszyk).
dobry pomysł.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Mam potwierdzenie ze bedzie przed końcem 09.2010.Zamieszczone przez MihauGlon, kiedy masz odbiór?
Do końca tygodnia mam poznać finalną datę.1. Skoda felicja 1.6 GLX
Komentarz
-
Glon, no to musisz szybko kombinować pomocnika
ja to chciałem jak najszybciej wyjechać ale mama mnie hamowała troszkę i mówiła, żebym posprawdzał wszystko, najeżdżę się później :szeroki_usmiech
Komentarz
Komentarz